خواص شگفت انگیز عرق رزماری

  • 21 اسفند 1400
گیاهان دارویی
زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
خواص شگفت انگیز عرق رزماری
رزماری یک گیاه معطر همیشه سبز بومی مدیترانه است. این گیاه از زمان های بسیار قدیم به دلیل خواص دارویی آن مورد استقبال قرار گرفته است. در طول تاریخ، رزماری به دلیل خواص دارویی و همچنین توانایی بهبود و تقویت حافظه معروف بوده است. از کیمیاگران گذشته تا پزشکان معاصر آروماتراپی، اذعان گسترده ای از قدرت و فواید آن دارند. رزماری به طور سنتی برای کمک به کاهش درد ماهیچه ها، بهبود حافظه، تقویت سیستم ایمنی و گردش خون و تقویت رشد مو مورد استفاده قرار می گیرد. عرق رزماری از تقطیر گیاه آن به دست می آید که دارای تمامی خواص گیاه رزماری می باشد.

اکلیل کوهی یا رزماری گیاهی  است با طبع گرم وخواص دارویی فراوان که اهمیت ویژه ای داردرزماری علاوه بر اینکه در اشپزی و طعم دار کردن ان به غذا استفاده می شود در درمان بیماری و درد های موضعی هم چنین ریزش مو مورد استفاده وسیع قرار می گیرد. خواستگاه  گیاه رزماری در مدیترانه و اروگویه است. روغن ان گرم وتحریک کننده است ونافذ است ودر درمان ریزش مو وتحریک موها مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه در درمان الرژی وحساسیت های فصلی کاربرد دارد.

رزماری بومی  منطقه مدیترانه است و یکی از رایج‌ترین گیاهان در قفسه های ادویه خانگی یا فروشگاهی محسوب می شود. محبوبیت بالای رزماری بی دلیل نیست زیرا نه تنها از مزه و عطر فوق العاده ای سود می برد، بلکه در صورت استفاده منظم در رژیم غذایی مجموعه ای از آثار سودمند برای سلامت انسان را نیز ارائه می کند.



خواص رزماری برای پوست و مو

1. ضد آفتاب طبیعی

تحقیقات نشان داده که اگر عصاره رزماری را بر روی پوست صورت بمالید به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی پوست را در برابر اشعه UV خورشید محافظت می کند.

2. آب رسان و درخشان کننده پوست صورت

آب برگ های رزماری تازه را بگیرید و بر روی پوست صورت بمالید، این کار باعث با آبرسانی به پوست صورت شده و پوست را درخشان می کند.

3. درمان آلوپسی مو

در یک مطالعه که بر روی 50 بیمار مبتلا به آلوپسی آندروژنیک (دائمی) انجام شده مشخص شد که عصاره و روغن رزماری به طور قابل توجهی پس از شش ماه باعث افزایش رشد مو و درمان آلوپسی می شود.

فواید دارویی و درمانی گیاه رزماری برای سلامتی

4. سرماخوردگی

رزماری حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی نظیر اسید رزمارینیک، اسید کافئیک، اسید بوتولیک و کارنوسول می باشد که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و برای پیشگیری و درمان سرفه، آسم، سرماخوردگی و آنفلونزا مفید می باشد.

5. معده و دستگاه گوارش

رزماری دارای خواص ضد باکتریایی قوی بوده و برای درمان عفونت باکتریایی معده و زخم معده که توسط هلیکوباکتر پیلوری ایجاد می شود، مفید است.

علاوه بر این رزماری در طب سنتی برای درمان ناراحتی معده، یبوست، نفخ و اسهال استفاده می شود.

6. کبد چرب

رزماری یکی از گیاهان دارویی مفید برای افزایش جریان صفراوی بدن بوده ک باعث افزایش متابولیسم چربی و سم زدایی از کبد می شود و می تواند برای درمان کبد چرب مفید باشد.

7. لاغری و کاهش وزن

تحقیقات نشان داده که مصرف رزماری می تواند به افزایش چربی سوزی و کاهش چربی بدن کمک کرده و باعث لاغری و کاهش وزن افراد شود.

8. درد مفاصل و کمردرد

در طب سنتی از رزماری برای درمان قاعدگی دردناک (دیسمنوره)، درد مفاصل و کمردرد استفاده می شود.

9. بوی بد دهان

رزماری به عنوان یک عامل ضد باکتریایی طبیعی برای سلامت دهان و دندان مفید بوده و به عنوان یک خوشبو کننده دهان استفاده می شود.

برگ رزماری خشک را در یک لیوان آب گرم بریزید و بگذارید 30 دقیقه بماند تا عصاره آن در بیاید، این مخلوط را از صافی رد کنید و دهان خود را با آب آن بشویید.

10. درمان کم خونی

رزماری باعث افزایش تولید گلبول های قرمز و بهبود جریان خون شده و به درمان کم خونی کمک می کند.

11. روماتیسم، آرتروز و نقرس

کارنوزول و اسید کارنوسیک موجود در رزماری دارای خاصیت ضد التهابی قوی هستند که می توانند برای درمان روماتیسم، آرتروز و نقرس مفید باشد.

12. کلیه

رزماری به عنوان یک دیورتیک طبیعی عمل می کند و برای سم زدایی کلیه ها و درمان عفوت دستگاه ادراری مفید می باشد.

13. فشار خون

آنتی اکسیدان ها و پتاسیم موجود در گیاه رزماری با بهبود جریان خون در رگ ها باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

14. سرطان

تحقیقات منتشر شده در گزارش های انکولوژی نشان داده که عصاره رزماری می تواند باعث کاهش رشد سلول های سرطانی و تومور در بدن شود.


طبع رزماری

طبع رزماری گرم و خشک می باشد.

رزماری منبع خوبی از آهن، کلسیم، پتاسیم و ویتامین C، ویتامین A و ویتامین B6 و همچنین آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، فیبر، پروتئین و کربوهیدرات می باشد.

ارزش غذایی رزماری (100 گرم)

  1. کالری : 131
  2. فیبر : 14 گرم
  3. پروتئین : 3.3 گرم
  4. کربوهیدرات : 21 گرم
  5. چربی : 6 گرم

 

مضرات مصرف زیاد عرق رزماری

مصرف عرق گیاه رزماری معمولا در دوزهای کم و توصیه شده ایمن و بدون خطره. اما مصرف در دوزهای خیلی زیاد می تونه عوارض جانبی و مشکلاتی مانند اسپاسم و گرفتگی، استفراغ و اِدِم ریوی ایجاد بکنه. همچنین مصرف دوزهای بالای عصاره ی رزماری در زنان باردار ممکنه باعث سقط جنین بشه، به همین خاطر توصیه می شه که خانم های باردار در مصرف اون احتیاط کرده و با نظر پزشک این عرق رو مصرف کنن.

 




  • 21 اسفند 1400
گیاهان دارویی

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاه خود را بنویسید دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *