خواص دارویی گیاه طارونه

  • 15 فروردین 1401
طب سنتی
زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
خواص دارویی گیاه طارونه
یکی از گیاهان دارویی با خواص درمانی فوق‌العاده طارونه است. این گیاه که از غلاف گل نخل تهیه می‌شود برای درمان انواع بیماری‌ها ازجمله دردهای مفصلی، بی‌خوابی، تقویت گردش خون، سلامت قلب و عروق و … بسیار موثر است.

برای بسیاری از افرادی که طب سنتی را به مصرف داروهای شیمیایی ترجیح می دهند، گیاه طارونه (تارونه) نامی آشناست. درخت نخل از آن آفریده های عجیب خداست که همه اجزای آن برای انسان مفید و قابل استفاده است؛ در ابتدای بهار که نخل شکوفه می‌زند، شکوفه‌ها را که طارونه یا غلاف گل نخل نام دارد می‌‌چینند و از آن عرق معطر طارونه می‌گیرند که مانند بقیه عرقیجات مفید و درمانگر دردهای معده است. لازم به ذکر است که ساخت عرق طارونه قدمت زیادی نداشته و در دهه های اخیر رواج یافته است.

عرق طارونه طبیعت معتدل  دارد و از جمله خواص کلی آن می‌توان به موارد زیر اشاره داشت.

    خواب آور قوی

    آرامش‌بخش

    بهبود روماتیسم مفصلی و درد مفاصل

    مفید برای پیشگیری از افسردگی

    تقویت قوای جنسی

    از بین بردن زردی پوست

     موثر برای بیماری‌‌های قلبی و عروقی

    تقویت معده

    درمان استرس و اضطراب

 

خواص عرق طارونه برای بارداری

پزشکان سنتی استفاده از عرق طارونه را برای بارداری توصیه کرده‌اند. اگر قرار است زوجین هر دو از این عرق مصرف کنند، بهتر است زمان مصرف  بعد از زمان قاعدگی تا قبل از تخمک گذاری، روزی سه مرتبه باشد. عرق طارونه باعث از بین رفتن تنبلی تخمدان و تقویت تخمک‌گذاری می‌شود. البته یک نسخه دیگر مصرف این عرق، برای ناباروری مردان و افزایش هورمون مردانه توصیه شده است که بهتر است به روش زیر مصرف شود.

برای این منظور، شب‌ها یک لیوان عرق طارونه به همراه یک قاشق مرباخوری عسل طبیعی، به مدت ۴۰ شب مصرف شود.

 

خواص عرق طارونه برای مردان

اگر میل و قدرت جنسی شما دستخوش تغییر شده و رو به افول است می‌توانید به عرق طارونه اعتماد کنید. این گیاه یکی از گیاهان موثر در تقویت قوای جنسی و محرک آن در مردان است.

 برای این منظور بهتر است سه بار در طول روز، یک قاشق غذاخوری از این عرق را در یک سوم لیوان آب ترکیب نموده و پس از هر وعده غذایی مصرف کنید.

 

خواص عرق طارونه برای پوست

زردی پوست یکی از حالت‌های ناخوشایندی است که ممکن است علت‌های مختلفی داشته باشد که تشخیص این علت‌ها از عهده بیمار خارج باشد. یکی از خواص موثر عرق طارونه، برطرف کردن و از بین بردن زردی پوست است. اگر به زردی پوست دچار شده‌اید، بهتر است قبل از هر چیزی به پزشک مراجعه کنید و در صورتی که علت خاصی برای زرد شدن پوست شما به تشخیص پزشک وجود نداشت، پس از مشورت با درمانگر و متخصص طب سنتی، می‌توانید مصرف عرق طارونه را امتحان کنید.

 

خواص عرق طارونه برای کودکان

علاوه بر ورزش و مصرف ویتامین‌های لازم برای افزایش قد، عرق طارونه نیز یکی از مواد غذایی موثر در رشد قد کودکان به حساب می‌آید. لازم به ذکر است که برای اثربخشی بیشتر، این عرق باید با سایر گیاهان طبیعی ترکیب شده و مورد استفاده قرار گیرد.

مخلوطی از پودر طارونه ۳ گرم + ژل رویال ۱۰ گرم + پودر هسته خرما ۵ گرم + پودر قارچ ۵ گرم + شنبلیله ۵ گرم + پودر جو ۱۰ گرم + عسل طبیعی و سدر به مقدار کم و دو قاشق غذاخوری عرق طارونه را ترکیب کرده و روزی ۲ مرتبه (قبل از خواب و صبح پس از بیداری) ۲ قاشق غذاخوری میل شود.

خواص عرق طارونه برای رفع نفخ معده 

برای برخی گذشتن از نوشیدنی مثل چای سخت و غیر ممکن است؛ اما بسیاری از افراد با نوشیدن چای سیاه دچار نفخ معده می‌شوند. چای موجب تحریک انقباض‌های روده می‌شود و نفخ معده و روده‌ها را تشدید می‌کند. عرق طارونه ضد نفخ است. در جنوب کشور به خصوص استان فارس از تکه‌های چوب تازه طارونه یا عرق طارونه برای معطر کردن چای استفاده می‌کنند. با ترکیب چای و طارونه نوشیدن چای لذت‌بخش خواهد بود و معده کمتر دچار نفخ می‌شود.

 خواص طارونه  برای رماتیسم

روماتیسم بیماری خودایمنی است که سیستم ایمنی بدن را دچار اختلال می‌کند. این بیماری انواع مختلفی دارد که روماتیسم مفصلی یکی از آن‌هاست. طب سنتی خوردن میوه‌ها و سبزیجات دارای طبع سرد را برای بیماری روماتیسم منع کرده است. طارونه دارای طبیعت گرمی است که از قدیم برای درمان یا کاهش علائم روماتیسم مصرف می‌شده است.

 خواص عرق طارونه برای رفع عطش و گرمازدگی

گرمازدگی یکی از مشکلات فصل تابستان است که بر اثر قرار گرفتن در معرض گرمای شدید و افزایش بیش از حد دمای بدن ایجاد می‌شود. پزشکان برای جلوگیری از گرمازدگی و درمان آن همواره نوشیدن مقدار زیادی از مایعات را توصیه می‌کنند. شربت طارونه یکی از نوشیدنی‌های گیاهی موثر در رفع عطش و گرمازدگی است. عطر و طعم شربت طارونه شما را برای بیشتر نوشیدن ترغیب می‌کند. برای تهیه شربت کمی عرق طارونه و شکر را به یک لیوان آب خنک اضافه کنید. می‌توان برای تاثیر بیشتر این نوشیدنی در رفع گرمازدگی از ترکیب خاکشیر یا تخم شربتی با شربت طارونه نیز استفاده کرد.


موارد منع مصرف عرق طارونه 

  1. افرادی که به بیماری تپش قلب مبتلا هستند.
  2. افرادی که فشارخون بالا دارند.
  3. زنان شیره و باردار نباید از این عرق استفاده کنند.
  4. پیشنهاد می شود افراد با مشورت پزشک از عرق طارونه استفاده کنند.

 

ارزش غذایی طارونه

طارونه با طبیعت معتدل خود، ارزش غذایی بالایی دارد و بسیار مقوی است.  همین ویژگی باعث شده است تا بیشتر ورزشکاران، دونده‌ها و کوهنوردان از این گیاه دارویی استفاده کنند. طارونه سرشار از پروتئین، فیبر، چربی و مواد معدنی است. همچنین این گیاه سرشار از پتاسیم است و در مقایسه با سایر میوه‌ها از آهن و روی بسیاری برخوردار است. علاوه بر این در این گیاه دارویی اسید فولیک نیز یافت می‌شود.

 

  • 15 فروردین 1401
طب سنتی

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاه خود را بنویسید دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *