خواص ترنجبین برای پوست و مو+ خواص دارویی و درمانی

  • 23 فروردین 1401
گیاهان دارویی
زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
خواص ترنجبین برای پوست و مو+ خواص دارویی و درمانی
ترنجبین ماده ای است شیرین که به صورت شبنم روی گیاه حاج یا خارشتر یا خاربز می نشیند. در یک بررسی که توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان انجام شد، مشاهده شد که این شیرابه‌های قندی در نتیجه عمل حشره ای به طور طبیعی و با ایجاد شکاف به خارج تراوش می شود.

گیاهان دارویی و مواد گیاهی در طب سنتی همواره مورد توجه قرار دارند و کاربرد بسیاری داشته اند. یک نوع از این مواد گیاهی، ترنجبین است که از بهترین داروهای گیاهی است. ترنجبین فواید و خواص فراوانی داشته و به این خاطر استفاده از آن در کارخانجات قندگیری جلوگیری شده و فروش دارویی پیدا کرده است. این داروی گیاهی برای پوست و مو بسیار مفید بوده و همچنین خواص فوق العاده ای برای نوزادان دارد که البته مقدار و طرز تهیه آن خیلی مهم است.

این ماده گیاهی می تواند به عنوان منبعی برای درست کردن داروهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. جالب اینجاست که حتی عسل طبیعی نیز به ان علاقه وافری داشته و از این ماده استقبال می کند. نتیجه خوردن یا نوشیدن ترنجبین توسط زنبور عسل، تولید عسلک ترنجبین است که یکی از بهترین و خاص ترین عسلک های دنیا است.



ترنجبین چیست؟

ترنجبین ماده ای شیرین است که به صورت شبنم بر روی گیاه حاج، خارشتر و یا خاربز می نشیند. این شیرابه های قندی بر اثر  استفاده برخی حشرات مثل شپشک ها بر روی این گیاه ها ایجاد می شود یا به علت ایجاد شکاف به خارج تراوش می شود. به همین علت است که ترنجبین یکی از خاص ترین مواد گیاهی دنیا محسوب می شود که هنوز بسیاری از ترکیبات آن در دست تحقیق قرار دارد.

در فصل گرمای زیاد و در اواخر تابستان روی برگ ها و شاخه های این گیاه قطرات ترنجبین شب ها ظاهر می شود و کسانی که در روستا زندگی می کنند خیلی زود قبل از طلوع آفتاب آن را جمع آوری می نمایند. ترنجبین دارای ترکیبات قندی مختلفی مانند گلوکز، فروکتوز، ساکاروز و تری ساکارید است که به راحتی در آب حل می شوند.


خواص ترنجبین برای سلامتی
 

ترنجبین و تسکین سرفهمهمترین خاصیت ترنجبین تسکین سرفه و درمان سینه درد است.

ترنجبین و تسکین تب: برای تسکین عطش و تب ترنجبین مفید است.

ترنجبین و خاصیت ضدعفونی کنندگیدر طب سنتی از ترنجبین برای شیرین کردن جوشانده‌های گیاهی استفاده می‌شود؛ ترکیب ترنجبین با فلوس خاصیت ضد عفونی‌کنندگی دارد. ترنجبین خاصیت ضد عفونی کنندگی خوبی دارد و میکروب ها را از بین می برد، به همین دلیل برای درمان بیماری های عفونی مفید است.

ترنجبین و رفع عطش: برای رفع عطش و تب ترنجبین مفید است.

ترنجبین و ایجاد تعریق: یکی دیگر از خواص ترنجبین معرق بودن این گیاه است.

ترنجبین و درمان بواسیردم کرده‌ی گل های ترنجبین برای بواسیر مفید است.

روغن ترنجبین و بهبود روماتیسم: افراد برای درمان روماتیسم باید از ماساژ موضعی روغن برگ‌های ترنجبین استفاده کنند. این روغن برای درمان درد های روماتیسمی مفید است.

کمک به دفع سنگ کلیهعرق ترنجبین در دفع سنگ کلیه و مثانه نیز تا حدودی مؤثر است. عرق ترنجبین بهترین گزینه  برای دفع سنگ کلیه و مثانه است.

مبارزه با انگل ها: ترنجبین یکی از پرکار برد ترین دارو های گیاهی برای درمان بیمارانی است که همیشه از بیماری های انگلی رنج می برند زیرا در ترنجبین ماده ای به نام سانتونین وجود دارد که یکی از قوی ترین مواد برای از ببن بردن انگل ها و کرم ها می باشد

درمان یبوست با ترنجبیناز خواص ترنجبین در طب سنتی ، درمان یبوست است. ترنجبین یکی از موادی است که دستگاه گوارش را نرم می کند و ملین است و باعث می شود تا مدفوع راحت تر حرکت کند و از ابتلا به یبوست جلوگیری کند . دوز مصرفی آن به عنوان ملین بین 10 تا 70 گرم است که سن بیمار تایین کننده دوز مصرفی است.

ترنجبین و کاهش دیابتترنجبین می تواند قند موجود در ادرار را کاهش دهد و از این رو برای مبتلایان به بیماری مرض قند مفید است.



خواص ترنجبین برای پوست و مو

ترنجبین از بهترین گیاهان دارویی است که خواص درمانی زیادی برای پوست و مو دارد.

 - 
از بین بردن لک و روشن شدن پوست با ترنجبین:  ترنجبین، خون را تصفیه نموده و به تبع پوست صورت را صاف و شفاف میکنند. نوشیدن خاکشیر و ترنجبین (ترنجبین را 5 ساعت در آب خیسانده و صاف کنید سپس آن را با 2 قاشق خاکشیر مخلوط نمایید و میل کنید ) و برای بهبود لکهای پوست کمک می کند و افرادی روزانه و به مدت 3 هفته از این معجون استفاده می کنند بعد از مدتی، دارای پوستی روشن می شوند و لکهای صورت و پوستشان از بین می رود.

درمان مشکلات پوستی با نوشیدن آب ترنجبین: نوشیدن معجون ترنجبین و خاکشیر اگزما، کهیر، التهابات پوستی را درمان می کند
 
ترنجبین از بهترین گیاهان دارویی است که خواص درمانی زیادی برای پوست و سلامتی دارد

از بین بردن جوش و آکنه با ترنجبین: جوشانده یک قاشق ترنجبین با دو قاشق غذاخوری خاکشیرو میل نمودن آن هر روز به صورت ناشتا در 2 هفته جوش هایی که به خاطر خوردن بیش از اندازه چربی و شیرینی ایجاد شده اند را درمان می کند.

درمان شوره و خارش سرنوشیدن 2 تا 3 لیوان از شربت خاکشیر و ترنجبین به صورت روزانه شوره و خارش سر را درمان می کند.



فواید درمانی ترنجبین برای زردی و یبوست نوزادان

به دلایل مختلف اکثر نوزادان پس از متولد شدن به یرقان (زردی) مبتلا می‌شوند. از زمان‌های قدیم تا به امروز در طب سنتی از ترنجبین برای درمان یرقان در نوزادان بهره میبرند. ترنگبین به عنوان یک ملین خوب و در دسترس می‌تواند دستگاه گوارش نوزادان را تخلیه و پاکسازی کند.

علاوه بر آن به از بین رفتن لایه‌های رسوب کرده در دیواره‌های معده و روده نیز بسیار موثر عمل خواهد کرد. در واقع خونابه‌هایی که از دوران جنینی در روده و معده نوزاد باقی مانده است با مصرف متعادل این ماده دفع می‌شود.

برای این کار باید نصف قاشق غذاخوری ترنجبین را در نصف پیمانه آب جوش خیساند. بعد از حل شدن در آب، آنرا از صافی رد کرده و به صورت محلولی رقیق به نوزاد داد. با انجام این روش، خطر ابتلای نوزاد به بسیاری از بیماری‌های عفونی و ویروسی از بین خواهد رفت. علاوه بر آن سیستم ایمنی بدن نوزاد نیز تقویت می‌شود. البته با ترکیب مقدار خیلی کمی عرق زنجبیل به آن می‌توان موجب افزایش اشتها در نوزاد شد و علاوه بر پاکسازی معده به تغذیه بهتر و رشد آن نیز منجر شد.


طبع ترنگبین چیست؟

از آنجایی که مزاج‌های مختلفی وجود دارند، نیاز است تا طبع مواد غذایی مختلف را دانست. در این صورت می‌توان بدن را در حالت متعادل نگه داشت. ترنگبین طبعی گرم و مرطوب دارد که به راحتی می‌توان آنرا در آب قرار داد تا بعد از مدتی حل شده و از خواص درمانی آن بهره‌مند شد.

ترکیب شیرخِشت با ترنجبین

یکی از گزینه‌های دیگری که در صورت ترکیب با ترنگبین خاصیت‌های فوق العاده‌ای را به همراه خواهد داشت شیرخِشت است. با ترکیب این دو ماده طبیعی مفید، فواید زیر حاصل خواهد شد:

  • به پاکسازی معده و دستگاه گوارش کمک می‌کند
  • به ضد عفونی کردن بدن در مقابل عفونت‌ها منجر می‌شود
  • با ترکیب این دو ماده، می‌توان حرارت و تب بدن را کاهش داد
  • دفع میکروب‌های بدن به مرور زمان بر اثر مصرف این ترکیب حاصل خواهد شد

 

مضرات ترنجبین

مصرف ترنجبین برای طحال و اشخاص گرم مزاج مضر است و افراد مبتلا به حصبه، اسهال خونی، بواسیر، خون ادراری و آبله از خوردن آن خودداری کنند.

 

  • 23 فروردین 1401
گیاهان دارویی

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاه خود را بنویسید دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *